Традиционна леща с печурки. По-бързо с един буркан леща от Pescado.
Буркан варена леща
500 г пресни бели печурки


Рецепта за яхния от леща, гарнирана с пържени печурки
Изцедената леща от един буркан леща Pescado 400 мл домати от буркан 1.5 ч.ч. зеленчуков бульон 1 глава лук 2 моркова 2 скилидки чесън 2 см корен от джинджифил или 1 с.л. джинджифил на прах 2 ч.л. пушен (или сладък) червен пипер 1 с.л. мащерка 3 с.л. олио сол и черен пипер на вкус За печурките: 500 г сурови печурки и мазнина за приготвяне
В тенджера загряваме зехтина и запържваме нарязаните на дребно лук и моркови. Щом поомекнат, добавяме наситнения чесън, джинджифила, червения пипер, мащерката и готвим още няколко минутки, като разбъркваме непрекъснато, за да не загорят. Изсипваме доматите и оставяме да поврят още 5-10 минутки. Добавяме бульона и изцедената леща и оставяме яхнията да къкри на слаб огън около 15-20 минутки. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Украсяваме с наситнен пресен магданоз и резенчета лимон. В отделен тиган загряваме зехтин или олио и слагаме измитите и обелени, нарязани на ситно печурки. Пържим на слаб огън до изпаряване на водата. Добавяме сол и черен пипер на вкус.