Бургер от сардини
Консерва бейби сардини в зехтин

Рецепта за бургер с бейби сардини в зехтин
1 опаковка сардини в зехтин, 90 г 1 яйце, обелен и смлян домат, зехтин, сол и пипер 1 супена лъжица ситно нарязан магданоз 1 супена лъжица счукан чесън 1/2 супена лъжица галета 1/2 супена лъжица сух чесън
Като за начало отстраняваме остатъчната мазнина и всякакви дреболийки като малки костици от консервата. Поставяме ги в купа и ги намачкваме с ръце. След като смесим добре всичко, поставяме галетата в купата и размесете до хомогенна маса. Ако е необходимо, добавете още галета. Когато имате хомогенна маса, омесете бургери, които изпържете до готовност. Подходящи са за гарниране с варен ориз.