Салата от варен бял боб, овкусена с риба тон



Буркан варен бял боб

Риба тон от консерва
или Риба тон от стъклен буркан
с марката Pescado

Рецепта за салата от варен бял боб и риба тон

1 изцеден от водата буркан бял боб Pescado
риба тон, 1 или 2 консерви от 80 г, ако искате по-силно овкусяване
1 глава червен лук
1/2 връзка магданоз
сол на вкус

За да получите вкусна бобена салата трябва да започнете с избора на вкусен и качествен бял боб. Вареният боб на Pescado е произведен в Испания и е идеален за приготвяне на салати.
Отцеждате добре зърната в буркана.
Нарязвате ситно червения лук.
Измивате и нарязвате на ситно и магданоза.
В голяма купа изсипвате боба, добавяте лука, магданоза и рибата тон, като използвате слънчогледовото олио за сос.
Добавяте около ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре.
Салатата е готова, но за да се овкуси по-добре, може да я оставите за час-два в храдилника.
За почитателите на качественото слънчогледово олио, овкусете салатата с риба тон от консерва. Ако предпочитате зехтин, изберете риба тон от стъклен буркан.
Салатата е подходяща както за обедно меню, така и като гарнитура за вечеря или за следобедно хапване.